Victor Crone

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 24 februari 2017

Intervjun möter singelaktuella Victor Crone i ett samtal om den kommande EP-skivan, sin medverkan i Melodifestivalen för två år sedan och om brustna drömmar i Kalifornien.

Singeln 'California' står alltså redo att möta världen i dag. Hur har du peppat inför släppet?
– Jag har laddat upp genom att jobba, skriva ny musik i studion och även flyttat till en ny lägenhet. Prio-ritering nummer ett just nu är att sätta ihop min säng. Jag försöker få ihop den i ett stycke. Men sedan kommer det firas med mat, förstklassig dryck och goda vänner. Detta är nog den mest indie-influerade låten jag skrivit, so far! Den skiljer sig lite från de övriga kommande låtarna.

På vilket sätt då?
– Resten av de kommande låtarna har ett mer poppigt sound. Har även en del roliga samarbeten med andra artister och låtskrivare som kommer släppas under året. Jag hoppas att lyssnarna tar emot den här låten med klang, jubel och champagne, och håller ögonen öppna inför framtida släpp!

Det är nästan ett år sedan som din förra singel släpptes. Du således varit i studion?
– Jag har höga krav på mig själv ... att min musik och mina texter ska bli så bra som möjligt. Ibland tycker nog dom jag arbetar med att jag är lite väl omständig.  Jag har lagt ner extremt mycket tid på att skriva låtar och har varit i olika studios runt om i Sverige.

Så vad har det blivit med allt?
– Det är musik! Jag har valt ut de låtar jag känner mest för just nu, har varit extremt svårt att plocka russinen ur kakan. Jag vet ärligt talat inte vad jag inspireras utav, men livet i allmänhet. Det är stora och små händelser i vardagen. Nu känns det som jag har valt rätt men man vet aldrig.

Jag kanske ångrar mig! (skrattar). EP:n släpps under vårkanten ...

Vad handlar den här nya låten om?
– 'California' handlar om Kalifornien, givetvis. Men även om ung kärlek och förvirringen som uppstår när inte alla drömmar man hade blev av. Ångesten som man kan uppleva vid en separation. Jag kom på iden till låten för åtta-nio månader sedan. Jag och Richard Nilsson åkte sedan till Gotland där Johan Lyander har ett hus. Där hade vi några riktigt trevliga dagar och skrev en massa musik. Jag spelade då upp idén jag hade till 'California' och vi tog sedan med den hem till Stockholm.

Där vi fick hjälp med att få till texten av Andreas Matsson. Så ett stort tack till dessa gentlemen!

Hur är Johan Lyander som producent?
– Det är aldrig en tråkig stund med Johan. En härlig, galen, mångsidig gotlänning med glimten i ögat.

Vad gillar du mest med Kalifornien. Du var själv nere en vända under namnet Ricky Heart?
– Inte Rick, inte Dick, inte Slick, utan jag gick under en kort period under namnet Vic Heart. Vilket gav mig en kul period i USA. Det bästa är utbudet.

Du har ganska många samarbeten på resumén. Vem mer skulle du vilja jobba med?
– Självklart finns det mängder med låtskrivare och producenter och artister jag skulle vilja arbeta med. Zac Brown är ett band jag upptäckte i Nashville, de släpper ett nytt album i maj. Hoppas på ett skönt sommar-album! Kan inte sluta lyssna på Anderson Paak's 'Come Down' heller.

Musiken har alltid funnits inom familjen, hög volym och vinylplattor som snurrade hela nätter.

Blir det något något release-gig för 'California' nu?
– Ingen releasespelning bokad, men till EP:n kommer jag bjuda in till stor fest! Vi har planen att sätta ihop en release-turné i sommar. Älskar att skriva ny musik och självklart gillar jag att gigga.

Vad har varit det största i live-väg hittills?
– Melodifestivalen 2015 ... självklart! Bästa minnet ifrån Melodifestivalen var efter första deltävlingen då vi fick vi veta att vi gick vidare i tävlingen. Men även en turne jag gjorde med Bobby Kimball ifrån Toto, Bill Champlin ifrån Chicago samt Sanne Salomonsen och Joe Lynn Turner ifrån Deep Purple var stort.

Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i Melodifestivalen igen?
– Har jag en bra låt som jag känner passar så vill jag självklart vara med igen ...

Vem hejar du på bland årets artister som är med och tävlar i programmet?
– Har faktiskt inte hunnit titta på Mello i år. Men kommer definitivt att titta på finalen! Vi hörs efter det.

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com