Victor Crone

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 24 februari 2017

Intervjun möter den singelaktuella Victor Crone för ett samtal om de nya låtarna på sin kommande EP-skiva, sin medverkan i Melodifestivalen för två år sedan och om brustna drömmar i Kalifornien.

Din nya singel står redo att möta världen i dag. Hur har du peppat upp dig inför släppet?
– Jag har laddat upp genom att jobba, skriva ny musik i studion och även flyttat till en ny lägenhet ... prior-itering nummer ett just nu är att sätta ihop min säng ... jag försöker få ihop den i ett stycke.

Men sedan kommer det firas med mat, förstklassig dryck och goda vänner. Jag hoppas att lyssnarna tar em-ot den här låten med klang, jubel och champagne, och håller ögonen öppna inför framtida släpp!

Det är nästan ett år sen din förra singel kom. Du har kan man tänka sig varit i studion?
– Jag har höga krav på mig själv ... för att min musik och mina texter ska bli så bra som möjligt. Ibland tyc-ker nog dom jag arbetar med att jag är lite väl omständlig. Jag har lagt ner extremt mycket tid på att skriva låtar och har varit i olika studios runt om i Sverige. Detta är nog den mest indieinfluerade låten jag skrivit, so far! Den skiljer sig lite från de övriga kommande låtarna ... resten av de kommande EP-låtarna.

På vilket sätt då?
– Den har ett mer poppigt sound.

Vad handlar den om?
– 'California' handlar om Kalifornien ... givetvis. Men även om ung kärlek och förvirringen som uppstår när inte alla drömmar man hade blev av. Ångesten som man kan uppleva vid en separation. Jag kom på idén till låten för åtta-nio månader sedan. Jag och Richard Nilsson åkte sedan till Gotland där Johan Lyander har ett hus ... det är aldrig en tråkig stund med Johan ... en härlig, galen, mångsidig gotlänning med glimten i ögat. Där hade vi några riktigt trevliga dagar och skrev en massa musik. Jag spelade då upp idén jag hade och vi tog sedan med den hem till Stockholm där vi fick hjälp med att få till texten av Andreas Matsson.

Så ett stort tack till dessa gentlemen!

Gjorde inte du en vända i L.A. under namnet Ricky Heart?
– Inte Rick, inte Dick, inte Slick, utan jag gick under en kort period under namnet Vic Heart.

Vilket gav mig en kul period i USA. Det bästa där är utbudet.

Du har ganska många samarbeten på resumén. Vilka mer skulle du vilja skriva med?
– Självklart finns det mängder med låtskrivare och producenter och artister som jag skulle vilja arbeta me-d. Zac Brown Band är ett band jag upptäckte i Nashville ... de släpper ett nytt album i maj. Hoppas på ett sk-önt sommaralbum! Jag kan inte sluta lyssna på Anderson Paaks 'Come Down' heller. Jag har även en del ro-liga samarbeten med andra artister och låtskrivare som kommer att släppas under året.

Blir det något ingen releasespelning för 'California' nu?
– Ingen releasespelning bokad, men till EP-skivan kommer jag bjuda in till stor fest!

Vi har planen att sätta ihop en releaseturné i sommar.

EP:n släpps under vårkanten ...

Så vad kan vi förvänta oss av låtarna som är med på den?
– Det är musik! Jag har valt ut de låtar jag känner mest för just nu, har varit extremt svårt att plocka russ-inen ur kakan ... jag vet ärligt talat inte vad jag inspireras utav, men livet i allmänhet, det är stora och små händelser i vardagen. Musiken har alltid funnits inom familjen, hög volym och vinylplattor som snurrade hela nätter. Nu känns det som jag har valt rätt men man vet aldrig, älskar att skriva ny musik ...

Och självklart gillar jag att gigga ... men jag kanske ångrar mig! (skrattar)

Vad har varit det största live-ögonblicket så här långt?
– Melodifestivalen 2015 ... självklart! Bästa minnet ifrån Melodifestivalen var efter första deltävlingen då vi fick vi veta att vi gick vidare i tävlingen. Men även en turné jag gjorde med Bobby Kimball ifrån TOTO, Bill Champlin ifrån Chicago samt Sanne Salomonsen och Joe Lynn Turner ifrån Deep Purple, det var stort.

Är Melodifestivalen något som lockar igen?
– Har jag en bra låt som jag känner passar så vill jag självklart vara med igen ...

Är det nån du hejar på bland årets artister?
– Har faktiskt inte hunnit titta på Mello i år. Men jag kommer definitivt att titta på finalen!

Vi hörs efter det.

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com