VCK Music Group

Som intervjuade av redaktör Daniel John Johnsson den 12 maj 2017

Framgångsrik producenttrio släpper eget. Intervjun möter Vck Music Group i ett samtal om musikbranschen, nya samarbeten och debutsingeln 'Need Your Lovin'.

Efter en rad samarbeten med andra artister har ni släppt första egna singeln. Varför då?
– Att synas och höras i flera sammanhang är alltid bra. Just den här låten skrev vi till ändamålet att ställa upp i Sveriges Radios tävling 'P4 Nästa' som vi vann under förra årets upplaga.

Berätta om låten!
– 'Need Your Lovin' handlar om en flört på snapchat och att vilja ha bekräftelse. Låten känns som en fräsch "roadtrip" låt som passar bra när du är på väg. Fräsch, modern och smooth popmusik!

En del framgångsrika producenter ställer lite artisterna åt sidan och gör alltid sin egen grej oavsett vem de arbetar med. Hur tänker ni kring att ha ett 'eget' sound?
– Vi eftersträvar en unik feeling i varje låt vi skriver men vi lyssnar mycket på artistens röst, idéer, inf-luenser och skapar utefter det. Soundet skapas utefter våra kunskaper men även våra brister i hur man skapar modern musik. Oftast har någon av oss en riktigt go sångmelodi och så utgår vi ifrån det när vi sedan sätter oss ihop vid ett varsin instrument eller datorn. Här plockar vi fram bra harmonier och letar igenom alla våra miljarder ljudbibliotek efter det perfekta ljudet.

Det finns inga genvägar där ...

Är det samma med låttexter?
– Skrivandet kan oftast börja på en helt annan plats än i studion. Mycket i bilen, i skogen och i vardagen. Alla idéer spelas in på mobilen och skickas runt mellan oss tre.

Hur lyckas man sticka ut från mängden?
– Våga prova nya metoder i produktioner. Att lyssna för mycket på hur andra gör kan både hjälpa och stjälpa. Gör bara musik du själv tycker är bra.

Tänker på att det släpps väldigt mycket musik idag. Är det utmanande att nå fram?
– Det är svårt att sticka ut och vara unik och jakten efter det nyaste soundet för varje år blir svårare och svårare. Det finns så sjukt mycket låtskrivare och musik och vem som helst kan skriva en låt och ge ut hur enkelt som helst. Förr pratade man om sound i årtionde ... sjuttiotalet hade ett sound, åttiotalet, och så vidare. Nu snackar man om varje år med ett nytt sound!

Speciellt om man jobbar med kommersiell popmusik. Det som var modernt igår är ute idag.

Vilka producenter hyser ni störst respekt i Sverige och utomlands?
– I Sverige Ana Diaz, Amr Bdr, Jocke Berg i Kent, Linn Fijal, Neiked, The Family, Shellback, Laleh och Michael B Tretow. Influensmässigt är det mest The Chainsmokers, The Weeknd, U2, Kent, Ana Diaz, The Naked and the Famous, och Maiden ...

Har ni hunnit stå på scen något än?
– Vi har sjukt mycket prodd-jobb 'on the go' just nu och hela året ut med en massa artister både upcoming, lokala och mer etablerade. Vi har också lagt undan ett gäng riktigt goa singlar som kommer resultera i ett nytt projekt som väntas kunna bli hur stort som helst. Vi använder livescenen för att presentera vårt låtskirvande och för att kunna få feedback på vad vi gör för kommande låtar.

Vi har ett gäng inbokade gigs just för detta ändamålet nu till sommaren, samt i årets upplaga av 'P4 Nästa'. Vi fungerar oftast även som kompband på våra artister som vi proddar.

Vilken festival vill ni helst bli bokade till?
– Varför inte vårt lokala Bråvalla ... Roskilde.

För att prata om samarbeten så har ni varit med och producerat Donika Nimani's nya låt?
– Riktigt kul att arbeta med en duktig låtskrivare och artist som är väldigt öppen för nya idéer! Vi har jobbat väldigt nära och intensivt under det senaste halvåret och känner säkert att det kommer fortsätta så.
Vi har också arbetat mycket med nya upcoming artister så som HLTR$ och popduon Märtha Frans.

Några drömkollaborationer?
– Vi var nyligen på en session i utlandet ihop med några väl kända namn som florerar och har florerat i Melodifestivalen, här hoppas vi efter ha knytit ett gäng sköna kontakter att få skriva en del. Vi vill jobba med riktigt bra röster, begåvade och inspirerande människor.

När kommer ni följa upp med fler egna låtar?
– Nån gång under sommaren 2017. En funking poplåt där en av våra största musikalartister lägger sången.

Sociala medier:

Intervjuade av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com