TOPIA

Som intervjuade av redaktör Daniel John Johnsson den 15 juni 2017

En popduo som är tillbaka på hemmaplan. Vi möter Topia för en intervju om namnbytet från Kacia, musikscenen i England och allt om nya singeln 'Statement Song'.

Visst gick ni under namnet Kacia tidigare? Är det ett helt nytt projekt eller bara namnbyte?
- Det är samma projekt, bara ett nytt namn. Många frågade hur Kacia skulle uttalas eftersom det är olika uttal på engelska och svenska, så för att göra det lättare för oss bytte vi namn till Topia. För oss klingar ordet Topia bra. Själva ordet betyder en specificerad plats där nog de flesta tänker på utopi. För oss är det en bra plats där man kan leva ut till hundra procent.

Topia är ett ställe där vi kan leva ut våra drömmar. Det är i Topia vi gör musik.

Patricia sjunger och Karl producerar. Hur kom ni först att bli en duo?
- Vi träffades på en musikskola i London. Där blev det naturligt att man började spela med olika musiker inför olika gigs och så vidare. Det var så våra vägar möttes och vi upptäckte ganska snart att vi hade liknande drömmar och mål. Vi båda var inne på att skriva eget och vårt samarbete funkade bra.

Hur ser det då ut när ni samarbetar?
- Det är olika från gång till gång. Det börjar oftast med att någon av oss har en melodislinga eller något riff. Vi brukar dela upp det så att Patricia börjar med text och Karl produktion, men vi är båda inne och petar i allt. Så i slutändan har vi ändå gjort alla delar tillsammans.

Vad hade ni för musikalisk bakgrund innan musikskolan?
- Karl började lära sig gitarr själv hemma och gick sedan musiklinje på gymnasiet. För Patricia har det inte alltid varit självklart att det var just sjunga hon skulle göra. Som barn tog hon pianolektioner och började sedan under gymnasiet ta sånglektioner.

Dock har vi båda alltid varit väldigt intresserade av att skriva låtar.

Varför pop?
- Pop är något som vi båda har lyssnat på sedan vi var små. Vi båda har en väldigt bred musiksmak och har fått de flesta musikaliska influenserna från rock och pop.

Sen är pop en såpass bred genre som har utrymme för experiment. Man kan blanda in många olika genrer och vi känner att vi båda får utlopp för vår musikalitet i just pop.

Så vad kan ni berätta om eran nya singel 'Statement Song'?
- Det är en poplåt med mycket trummor, synthar och gitarrer. En låt som har driv och upplyftande harm-onier. Vi fick den av Miss Li och Sonny Gustafsson via vårt management. Men för oss handlar 'Statement Song' om att våga trotsa sin osäkerhet och bara köra på i livet. Något som är väldigt aktuellt för oss just nu. Perfekt låt att debutera med! Responen har varit väldigt bra ...

Många har hört av sig och den har lagts in på listor och bloggar. Nu är det bara radion som fattas!

I samband med det här blir också signade hos BMG Scandinavia. Vad är nästa dröm?
-Precis! Det känns jättebra och spännande. Ett delmål man alltid velat nå. Wembley vore riktigt fett!

Bor ni fortfarande i London?
- Fram till i julas var vi det. Det är lättare att fixa gigs i London som osignad artist, Där kan man vara lite mer spontan som musiker. Vi båda har fått spela på O2 Shepherd's Bush Empire i London och det var väldigt häftigt. Men nu har vi flyttat hem till Sverige för att kunna jobba på hemmaplan och nära vårt management. I Sverige känns det mesta ganska uppstyrt och man behöver sina kontakter.

Det var där vi började spela live, på pubar och klubbar.

Blir det några spelningar nu runt 'Statement Song' releasen?
- I och med att vi är en helt ny akt så kommer vi inte att spela så mycket i sommar utan kommer koncen-trera oss på att skriva nytt material.

Hur är ni på scen?
- Svårt att säga. På scen är vi i nuet och gör det som faller oss in ... vi älskar ös och att rocka loss!

Sociala medier:

Intervjuade av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com