Sikk Ivy

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 4 juli 2018

Tillsammans så har Sikk Ivy och Bacall kombinerat sina musikaliska superkrafter för att skapa den funkiga poplåten 'Ferrara'. Ett kärleksfullt anthem som handlar om den ytliga influencervärlden.

Det är inte alla som debuterar tillsammans med Bacall ...
– Viktigt för mig är att man är öppen, har bra kemi och att man inte bara nöjer sig med första bästa idé man får. Bacall var på jakt efter nya personer att arbeta med och samtidigt gick jag i tankarna att ha min egna solo-artistkarriär, vi träffades av en slump för ett år sedan, Från början skulle vi skriva till hans nästa singel. Vi märkte ganska snabbt att vi samarbetade bra och har väldigt kul när vi skriver ihop. Under en sen session spelade Bacall upp några demotracks och jag fick en bra vibe av tracket till 'Ferrara'. Jag hade dels aldrig skrivit på den typen av musik och track tidigare, vilket gjorde det ännu mer intressant för mig.

Varför en låt om sociala medier?
– Temat kom under tiden som jag skrev texten, personligen tycker jag att det är kul att sociala medier ibland tas på allvar. Man kan måla upp en perfekt liv bara med en bild eller video. Tanken med 'Ferrara' är att man tappar bort sig själv i detta bruset och missar dom "riktiga och viktiga sakerna i livet".

Du får i alla fall helt klart en sociala medier-like av mig för låten ...
– Tack! Jag älskar 'Ferrara' och responsen har varit bra. Nu längtar jag till mitt nästa släpp!

Om du själv blev influencer för en dag. Hur skulle du se till att lägga upp instaflödet?
– En bild på en söt katt, spons från RIPNDIP och en resa till Venus.

Först tänkte jag att den handlade om kärlek bara. För visst finns det kärleksaura i den?
– Javisst finns kärlek inblandat!

Låten känns, tack och lov, också ganska annorlunda från mycket annan EDM-pop man får höra idag. Tänkte först att den hade ett hawaiianskt tempo men där finns så klart också behagliga funktoner?
– Tack! Du satte orden ganska bra själv. Vet inte vad Bacall influerats av till instrumentalen, men text och melodimässigt så ville jag få till det simpelt och avskalat. Bacall tog med sig funken, men bad mig skriva nått 2018. Det var svårt att inte dras med i de melodier som man vanligtvis associerar med funk.

Jag utgick mer från känslan i låten och till slut blev det rätt.

Hur mycket i låten är Bacall kontra du. Är den talande för dig som artist?
– Inte direkt, jag går mer åt pophållet. Det som är den röda tråden är just hur melodier och text är skrivet.

För du har som jag förstår det "ett helt lager" med egna låtar också?
– Yes, under hösten kommer tre singlar, förvänta er pop-pop! Jag kommer släppa helt egna låtar och några med Bacall som producent och förhoppningsvis hitta någon att göra collab med. Alla låtar följer varandra som en liten serie, vilket kommer bli den röda tråden genom det hela.

I mitten av augusti släpper jag min egna debutsingel, wiho!

Innan det här har du varit med i olika band tidigare?
– Yes, jag och tre andra hade ett popband tidigare när jag bodde i Motala, roliga år. Nu har jag en annan frihet och jag kan luta mig mot vilken min egna vision och sedan förverkliga den. Jag trivs med att vara solo. Det man får med sig av band är nog mer en trygghet.

Och för mig var det nog bra att börja med band, då jag fick mycket erfarenheter jag har nytta av än idag.

När hittade du till musiken?
– Skulle säga att den snarare kom till mig. Ända sedan jag var liten har musik alltid varit något "magiskt". Jag hade också musik omkring mig konstant vilket uppmuntrade mig till att prova olika saker. Det har varit blandade förebilder beroende på vilken genre jag plogat igenom ...

Aqua, Britney Spears, Taylor Swift, Lana Del Rey och Charli XCX.

Just Bacall har några hundra spelningar bakom sig. Kommer du gästa honom något nu? 
– Ja, absolut, jag gästade honom på ett gig nyligen och det kommer förhoppningsvis att bli fler gånger. Jag vill bara ut just nu. Och samtidigt skriva fler feta låtar!

Blev det något release-firande av bättre sort?
– Jag spenderade kvällen chill med ett gäng kompisar ... mycket lyckat!

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com