Renaida Braun

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 31 januari 2018

I helgen är Melodifestivalen tillbaka. Först att presenteras för årets upplaga var ingen mindre än Renaida Braun som efter IDOL 2016 nu gör sig redo att visa upp sig och sin musik för omvärlden på nytt.

Du var det första namnet att presenteras för årets Melodifestival och då som en debutant, de kanske missade att du redan innan varit stand-in artist i Eurovision. Men du verkar vara lika glad för det?
– Jag är jätteglad! Det här har verkligen varit en dröm för mig länge! Och Eurovision var skithäftigt! Jag fick stå på Eurovision-scenen som var runt fyrtio meter lång! Känslan går inte att beskriva.

Jag kom från ingenstans och helt plötsligt fick jag känna på hur det var att stå på scen och uppträda.

Brukar du kolla på Melodifestivalen annars?
– Ja! Jag och min mamma har tittat varje år! Loreen är helt klart en favorit, sen älskade jag även The Ark och Nanne Grönvall när jag var mindre. De var tidiga förebilder.
 
Hur fick du höra 'All the Feels' första gången?
– Första gången jag hörde den fick jag höra en demo-version med en annan sångare och då tänkte jag bara, "Yeah, den här låten är riktigt bra"  ... och jag blev riktigt taggad på en gång att göra den till min egen. Ni får höra när den kommer ... (skrattar) Det kanske kommer att vara en del igenkänning ...

Men jag vill inte säga mer! 

Inte ens lite om vad den handlar om?
– Den handlar om allt du vill göra fast du inte borde. Det går till exempel att applicera både till människor och skräpmat! (skrattar) ... jag tyckte mycket om att samarbeta med låtskrivarna.

De lyssnade på mig fast jag inte är så erfaren än och jag lyssnade självklart även på dom.
 
Tror du din medverkan i Idol har förberett dig inför eventuella tävlingsnerver nu?
– Ja, det tror jag, Alltså det här är en sjukt fantastisk möjlighet och jag kommer fokusera på att ha roligt och visa vem jag är som artist. Sen så är det självklart skitkul att vinna! Idol var som en sjukt rolig och lä-rorik skola och en fantastisk upplevelse! Jag hade alltid velat sjunga och stå på scen, men jag hade inga ko-ntakter. Tyckte att Idol var en väldigt bra start både erfarenhetsmässigt och för att knyta viktiga band.

Vad gjorde du innan Idol?
– Jag gick i musikklass och det gjorde bara att mitt intresse för musik blev större! Beyoncé och Rihanna är mina förebilder för ungefär den artisten jag vill bli. Tycker det mesta dom har gjort är magiskt!

Sen finns det självklart andra förebilder som kanske inte riktigt speglar den musik jag vill göra.

Så vågar vi hoppas på ett Rihanna och Beyoncé värdigt nummer nu på Lördag?
– Det är inte långt kvar nu ... håll ut! Snart får ni se!
 
Det är inte bara Melodifestivalen för dig utan du spelar också i 'Aladdin' musikalen nu?
– Jag spelar prinsessan i en nyversion av den klassiska 'Aladdin'. Jag kommer behöva hoppa över de förest-ällningar som krockar med Mello men jag har en understudy. Det kommer funka jättebra! 'Aladdin' ser jag som en stor möjlighet som jag är tacksam för, men det är solokarriären jag kommer att satsa på.

Det är den jag brinner mest för ... men en eller annan musikal till blir det nog säkert ändå.

Det ger mig massor, som till exempel att prata på scenen och få en annan kemi med publiken.
 
På söndag är det ganska många fler som kommer veta vem du är ...
– Jag känner att det ska bli superspännande och skitkul!

Är verkligen taggad på allt som kommer hända och jag hoppas att allt kommer att gå bra!

Det är nu det händer!

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com