Rachel Raquel

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 3 augusti 2018

Modellen Rachel Raquel har kallats för den kvinnliga motsvarigheten till Justin Bieber. Efter ett stort fokus på sin modellkarriär jobbar hon tillsammans med TELYKast för att blomma ut musikaliskt.

"Många menar att hon är den kvinnliga versionen av Justin Bieber" säger internet om dig ...
- (Skrattar) Det visste jag inte om. Men jag tror det vi har gemensamt är att vi båda blev upptäckta på Youtube när vi var sexton och vi fick flyga ut till Los Angeles för att spela in lite musik ... den enda skillnaden är ju att min situation sen inte eskalerade fullständigt efter det! (skrattar)

Men det är en bra jämförelse ... han är väldigt begåvad. Jag tar definitivt den jämförelsen.

Då har du sjungit från tidig ålder?
- Ja, jag har sjungit sen jag gick i tredje klass. Jag uppträdde med en Hilary Duff-låt på en talangjakt då, på grund av Lizzie McGuire, duh, och jag älskade det. Och jag lämnade aldrig musiken efter det.

Jag blev förälskad i allt som har med den att göra.

Du kom till Los Angeles för musiken ... men är det inte framförallt modell vi sett dig som?
- Jag kom först ut till Los Angeles då när jag var sexton, och jag blev scoutad som modell redan då, men jag gav mig inte efter en faktisk karriär inom modellbranschen förrän jag officiellt flyttade hit och behövde börja tjäna in lite pengar. Skådespelande är också nått som jag alltid varit någorlunda intresserad av.

Jag har aldrig riktigt åtagit mig det fullt ut, men jag har haft kul när jag gjort det. Det gör mig kreativ.

Ligger hjärtat närmare att stå modell och skådespela eller att sjunga och skriva låtar?
- Att sjunga och skriva låtar, helt klart.

Så hur känns det nu när 'Summertime' är ute?
- Jag är superuppspelt! Det är den första låten jag släppt på ett tag och jag är superstolt över den.

Låten är en kollaboration mellan dig och TELYKast. Du har också tidigare dragits till liknande möt-en? Innan det här jobbade du väl ganska frekvent på din musik tillsammans med Avrii Castle?
- Jag älskar Avrii, han är så begåvad. Jag tycker det är viktigt att man bara "flyter med" någon man samar-betar med ... jag vill bara känna att jag skulle kunna berätta alla hemligheter jag någonsin haft för dem. Musik är någonting väldigt intimt att skapa tillsammans med någon. De behöver kännas som ens familj.

Så är det för mig åtminstone.

Hur blev TELYKast din nya familj?
- Vi hade lärt känna varandra och börjat arbeta på en del musik tillsammans och vi klickade bara. Vi satte oss ner och började jamma och varje gång kom det ut något bra av det.

Jammade ni fram'Summertime' också?
– Vi var alla superinvolverade. Jag kom över och vi började helt enkelt bara prata om hur sjukt trassligt Los Angeles kan vara och sedan lyssnade vi på lite bossa nova och blev inspirerade.

De började göra beatet och jag började skriva på låttexten ... och resten är historia! (skrattar)

Låten porträtterar ett kvinnligt perspektiv på Kalifornien och Los Angeles?
- Jag skrev låten utifrån idén om att Kalifornien är en kvinna ... och är en slags konversation om hur för-virrande hon kan vara. I slutet beskriver jag hur hon är "Beautifully evil" och "I never will leave, don't you see what I see". Det här är kort min erfarenhet av Los Angeles. Jag har upplevt otroligt många sjuka saker i Los Angeles, men jag har också haft de mest fantastiska upplevelser och träffat de finaste människorna här.

Hon är ondskefull, men hon är också helt underbar. Jag vill aldrig lämna det här stället.

Det är kul att du nämner Bossa nova som inspiration, för något jag tänkte på när jag såg en del av de covers du lagt ut på Youtube var att låtar som 'The Girl from Ipanema' var rätt oväntade låtval ...
- Jag lyssnar på allting, men min största inspiration för min egen musik är pop, jazz, bossa nova och RnB. Men jag absolut älskar bossa nova dock. Vi lyssnade som sagt på bossa nova innan vi gjorde 'Summertime' och det finns definitivt mycket inflytande av bossa nova på den här låten.

Ligger den här låten nära musiken du skriver helt själv?
- Ja, den här låten ligger väldigt nära min egen musik.

Festival Mix-versionen är något helt annat än originalet. Den passar EDM-scenen väldigt väl ...
- Jag älskar EDM-scenen och jag är glad över att ha blivit en del av den!

Blir det fler låtar med TELYKast?
- Det blir definitivt fler låtar med TELYKast! Vi har många fler låtar på väg. Det här blir ett riktigt kul år.

Då kanske man även kan se dig på deras spelningar framöver?
- Vi har aldrig pratat om det men jag skulle älska det. Det kanske blir någon gång snart! Just nu lever jag bara det bästa livet jag kan, är kreativ, jammar och hänger på stranden.

Jag försöker spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Hittills har det varit en väldigt rolig sommar.

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com