Maximani

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 2 juni 2017

Något av en heartbreak song. Vi hinner ikapp Maximilian Dalla-Santa, aka Maximani, inför dagens singelsläpp av den futurebass-funkiga låten 'Slap In the Face'.

Ett 'Slap in the Face' lagom till helgen alltså ...
– Den passar som bäst när en tänker tillbaka på sitt douche ex och inser att man slösat tid, tårar och pengar för ett 'Slap In The Face'. Det är en låt om att ha spenderat alldeles för mycket tid på någon som inte var värd det. Det är lite av en heartbreak song fast med attityd och ett coolt beat. Jag ville göra ett försök till futurebass men ville inte att det skulle låta tamt. Så jag typ hackade upp lite samplingar och försökte få in en slapbass någonstans i mitten. Jag höll mig till en väldigt poppig ackordföljd och så pitchade jag idén till ILY om att försöka ha vocals med på den ... det kan vara tacksamt med poppiga ackordföljder då. 

Varför just ILY?
– Det kändes naturligt eftersom vi också skrev låten ihop och har kört med hennes röst sedan början av projektet. Hon och jag skriver väldigt bra ihop och hon är en 'up and coming' artist precis som jag är. Man tar hand om sina talangfyllda vänner.

Vem hade annars varit drömmen att få samarbeta med?
– Oliver Nelson hade varit riktigt soft att jobba med på någonting. Jag kan tuffa till med lite elektroniskt och samtidigt ha poptänket och han skulle ju alltid ha sina goa disco-vibes vad han än tar i.

Det skulle vara en grym blandning om det slog rätt och båda var taggade!

Har du dj:at lika länge som du har producerat musik?
– Nej! Jag har alltid producerat och skrivit och sjungit mer än vad jag har dj:at. Jag gjorde mina första framträdanden för studenter på olika universitet, det var soft för jag fick känslan och pressen av stor 
publik men också utrymme att leka och våga göra lite misstag ... eftersom det är mer chill inför studenter.

Har du några planer på en musikvideo till den nya låten?
– En nice idé hade varit att hyra den fetaste slow-motion kameran och olja in en massa slumpmässiga ansikten och slå dom hårt i fejjan! Jag ska ringa ILY om det här i veckan, det kommer bli en succé.

Jag är faktiskt taggad på att göra en musikvideo till denna ...

Nu härnäst spelar du på EDM-festivalen Electrick Eden i Stockholm. Vad kan man förvänta sig?
– Festivalen är ett evenemang som donerar vinster till 'WarOnCancer' rörelsen vilket är grymt bra att sjuka eller deprimerade människor får anledning att känna sig friska och glada. Och jag kommer sjävklart att försöka leverera den känslan så att alla kan släppa taget om gnagande tankar och så där.

Man kan förvänta sig väldigt gungig och funkig musik. Det blir mina absoluta favoriter tillsammans med mina egna Maximani-låtar, så klart.

Har du fler låtar på väg eller vad är dina visioner det närmsta annars?
– Jag sitter på mer material ... men min stora plan är att vässa på mina låtskrivarfärdigheter. Det bästa man kan jobba med på lång sikt är att bli en bättre låtskrivare, enligt mig.

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com