Matilda Lundberg

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 17 oktober 2016

Intervjun möter framtidens popstjärna Matilda Lundberg i ett samtal om att vara en diva på scen, dragningskraften till bad boys och allt om nya singeln, 'Fear'.

Har det varit nervöst så här inför det här singelsläppet?
– Ja, det måste jag erkänna att det har varit. Man vill ju att folk ska tycka om låten och vilja lyssna på den. Så att man är ju alltid nervös över hur mottagandet av låten kommer bli. Men jag har inga förväntningar alls, utan mer förhoppningar, om att den faktiskt ska gå ännu bättre än 'GameOver' och att fler människor upptäcker mina låtar och mig som artist.

Hur firar du den stora dagen?
– Jag kommer att fira med att först gå i skolan och ha prov. Sedan blir det att fira med familj och vänner.

När man hör 'Fear' tänker man ju att den kommer handla om rädsla. Men så är inte alls fallet?
– Den handlar om att man vill ha spänning i vardagen och leva lite "on the edge". Att man känner mer dra-gningskraft till 'the bad boys' istället för dom som är snälla. Jag skulle också vilja säga att det är en mid-tempo poplåt med lite, lite, RnB i sig. En riktigt bra och hooking refräng tycker jag är nyckeln till en bra poplåt ... som Zara Larssons 'Ain't My Fault' eller albumen 'Lemonade' av Beyoncé och '25' av Adéle.

Jag tycker Sverige har väldigt mycket av bra popmusik och många fantastiska popartister men det jag saknar är en svensk Beyoncé ... mina största inspirationer är Beyoncé och Zara Larsson!

Vart någonstans spelade du in?
– Låten spelade jag in i en studio i Västerås som heter Streamline Studio. Jag har arbetat med ett låtskr-ivarteam som heter Wild Ghosts som är fantastiskt duktiga! Jag tänker fortsätta jobba med nya låtar och även skriva helt eget material. Det finns absolut planer för mer singlar eller till och med en EP ...

Det finns en teaser för den här låten. Innebär det att också först blir en hel musikvideo?
– I nuläget finns ingen klar musikvideo till 'Fear' ... men det är inte omöjligt att det dyker upp!

Man kan sitta här och fråga om nervositet och så men faktum är ju att du har vanan inne sedan långt tillbaka då du bland annat varit med i 'A-Teens' liknande Ace of Base-bandet A*Base med mera?
– Det är nog den bästa tiden i mitt liv. Jag lärde mig otroligt mycket, hade så kul och växte som både män-niska och artist. När A*Base gjorde sin första release och vi hade första spelningen på Café Opera blev det ganska uppmärksammat och där kände jag verkligen hur kul det är när man får så mycket respons från människor i hela världen. Vilket var en häftig upplevelse.

Jag har inte märkt av det så mycket nu faktiskt, då min vardag fortfarande ser ut som den alltid gjort. Med skola, läxor och så vidare. Jag fick min första gitarr när jag var tre år, så det är nog där det startade. Jag ko-mmer knappt ihåg för att jag var så liten. Men musiken betyder allt. Det är verkligen det jag vill jobba med i framtiden. För det är i musikvärlden jag hör hemma.

Vem är du på scen?
– Jag är för det mesta den självsäkra artistdivan som vet vad hon vill!

Vart vill du helst av allt uppträda?
– Jag har alltid velat uppträda på Super Bowl. Så det står kvar på förstaplatsen av drömspelningar. Jag har ingen spelning helt klar i nuläget men jag jobbar på att det blir några spelningar under hösten. Man får inte glömma att göra saker som gör en lycklig på hösten. För det kan behövas under denna gråa period.

Och lyssna även på bra musik!

Är inte Melodifestivalen en plattform som skulle passa dig alldeles utmärkt?
– Ja, det är absolut något jag tänkt på. Men däremot är det ju väldigt svårt att komma intill det när man inte har något skivbolag bakom sig ...

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com