Emily Feld

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 17 februari 2020

Australiens femtiosju kilometer långa guldkust, lite sommar, solsken, och Que-modellen Emily Feld ser allt ganska bra ut just nu. Det tycker även klädmärken som Izzy Be, Sanori Swim och Molly and Frank.

Var det här modellivet nått du närmade dig själv eller var det en agentur eller fotograf som "såg dig"?
– Jag närmade mig ursprungligen att stå modell själv men det var en fotograf som verkligen satte igång det för mig. För ungefär tre år sedan åkte jag till en fotograf vid namn Michael Murchie för att få några fina foton till mig själv. Han hjälpte mig att komma in i modellvärlden och lärde mig vad allt handlade om. Det här är när jag verkligen började etablera min plattform på Instagram som hjälpte mig mycket i min modell-karriär. Ett litet tag senare hjälpte just samma fotograf att signera mig hos agenturen Que Models. Que Models är min första och enda modellagentur. Fotografen Michael Murchie satte upp ett möte mellan oss.

Och därifrån blev jag placerad i deras böcker.

Varför var det något du var intresserad av?
– Jag var intresserad av att stå modell på grund av de fantastiska möjligheter det skapar och de roliga uppl-evelser det tillhandahåller. Jag har alltid älskat idén om att klä upp mig i vackra kläder och resa till otroliga platser. Det här är det som intresserade mig om att stå modell, så även faktumet om att skapa en plattform.

En plattform där jag kan dela med mig av mina erfarenheter och förhoppningar till världen.

Vad är en favoritkollaboration så här långt?
– En av mina favoritsamarbeten skulle nog behöva vara med det koreanska märket Hoog Swim. Alla män-niskorna där var så otroliga, det var en hel del kul under fotograferingen då jag tillbringade dagen ute i sol-en och i vattnet. Min favoritfotograf måste vara Michael Murchie, han är den som lärde mig om bransch-en och gav mig min start. Han tar fantastiska och konstnärliga bilder som verkligen hjälpt min karriär.

Är det oftast klädmärket som styr upp allt?
– Ja, normalt är det själva varumärket som kontaktar mig eller min agentur om ett visst projekt.

Vad för klädesplagg kan du inte leva utan?
– Eftersom jag bor på Guldkusten, där det alltid är varmt och perfekt att vara på stranden ...

Så kan jag inte leva utan bikinis.

Vad är din favoritdel av det här jobbet?
– Min favoritdel av jobbet måste vara de människor jag har träffat och de upplevelser jag har haft. Jag har träffat så många otroliga människor och fått så många nya vänner. Jag har också haft tillräckligt med tur för att få se några underbara platser och uppleva många fantastiska saker. Att stå modell har gett mig olika möjligheter och har visat mig så mycket om livet. Jag tror även att vara modell är en väg till så många stör-re saker i livet. Flera av mina favoritstunder har varit medans jag har stått modell.

Vad skulle du göra om du då inte gjorde just det här?
– Jag skulle göra nästan samma sak om jag inte stod modell då jag alltid har velat ha en andra karriär i något och jag har alltid hållit mina alternativ öppna. Jag kommer alltid fortsätta studera, men om jag inte stod modell skulle jag förmodligen fokusera på det mycket mer. Om jag inte stod modell skulle jag gå miste om alla galna möjligheter som kommer med det. Men i vilket fall som, om jag står eller inte står modell ...

Så skulle jag alltid studera för att ha en karriär.

Så hur ser en dag ut när du inte har ett jobb att gå till?
– Mitt dagliga liv från dag till dag är faktiskt ganska normalt. Jag lägger mycket tid på att studera i skolan och spela nätboll, en sport jag har spelat sedan jag var sex år gammal. Jag har modellprojekt några gånger i månaden och resten av min tid spenderar jag på att titta på filmer eftersom jag är en enorm filmfantast.

Flera av mina tidigare gäster, som Frida Gustavsson, Amanda Strand, Olga Kurylenko, Sistine Sta-llone och Lydia Hearst, har alla sett sin modelltid som en språngbräda till fler och andra saker. Om det handlat om att få en närvaro i modevärlden, som make-up artist, eller kanske att just spela roll-er i film. Finns det nått du ser dig själv göra mer av i framtiden eller njuter du bara av modellivet?
– Just nu åtnjuter jag bara livet som modell. Emellertid, i framtiden hoppas jag ta mer av en inflytelserik roll och att använda min plattform för gott. Jag tror att stå modell är min chans att göra en skillnad.

För att bli en närvaro i samhället.

Den svenska modellen Elsa Hosk sa i en intervju ... "Ibland ser jag mig själv på bilder och bilden är så annorlunda från vem jag verkligen är. I mitt huvud är jag inte vacker alls. Jag är knasig och helt no-rmal. Vacker är en karaktär jag spelar" ... är det något du kan hålla med om? Hur mycket av din egen personlighet kan du se i ditt arbete eller närmar du även allt nästan som om du spelar en karaktär?
– Det är helt och hållet någonting som jag kan hålla med om. Modellporträtt förmedlar inte alltid någons ri-ktiga personlighet. Människor säger ofta till mig att jag är så annorlunda mot hur de trodde att jag skulle vara utifrån bilderna jag står modell i. Jag tror det beror på att foton inte alltid visar allting om en person.

Men ... jag försöker däremot göra mina bilder till så mycket "mig" de kan vara.

Eftersom det är ett fantastiskt sätt att uttrycka sig själv på.

Vad är det bästa rådet, ur din egna erfarenhet av att stå modell, som du kan dela med dig utav?
– Mitt råd skulle vara att stå modell inte alltid är så lätt som det ser ut att vara. Det finns stress, hat och de människor som vill bedöma dig. Men inget av det spelar någon roll om du själv vet vad som är bäst för dig.

Om du låter de sakerna komma åt dig kommer du att missa den fantastiska resa som att stå modell ger.

Så mitt råd är att tänka på fördelarna med att stå modell innan du låter såna saker komma åt dig.

Vilken är den vackraste platsen du har blivit fotad vid hittills?
– Den allra vackraste platsen jag har fotograferats vid skulle nog vara Whites Beach i Byron Bay. Den stra-nden är storslagen och avskild och är helt enkelt nog bara den mest magiska platsen man kan vara vid.

Finns det nån speciell plats i världen du skulle vilja jobba vid?
– Jag skulle gärna bli fotograferad vid Plitvice-sjöarna i Kroatien. Min mamma har varit där och säger att det är den mest vackra platsen hon har sett och att det bara är en magisk upplevelse. Jag skulle även älska att jobba i Italien eftersom det är en så annorlunda kultur mot Australien ...

Och utsikterna och historien där är otrolig.

Var kan man följa dig?
- Man kan följa mig på mitt Instagram-konto ... på emily punkt feld!

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com