Dorina Papazoglou

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 11 mars 2017

Längtar du också till sommaren? Vi möter Dorina Papazoglou i ett samtal om sköna medelhavsrytmer, hennes nya låt och den lite oväntade drömmen om att antingen bli popartist eller polis.

Din singel har ju inte hunnit vara ute så länge än. Men hur har responsen varit så här långt?
– Den har varit väldigt bra! Folk har kommit fram till mig och sagt att den är väldigt bra och att dom har lagt in den på deras Spotify-listor. Så det är väldigt kul att dom tycker om den tycker jag. 

Firade du släppet på nått sätt?
–  Jag gjorde inget speciellt. Jag var mest glad och förväntansfull över att låten äntligen släppts. 

Det är en ganska somrig klubbingel vi får så hör medan snöyran viner utanför fönstret ...
– Det var ett tag sedan som jag spelade in låten, så kände att det var dags att släppa den nu. Och man läng-tar lite extra till sommaren när man lyssnar på den och man blir glad när man lyssnar på den.

Och glädje behövs alltid!

Vilka låtar lyssnar du själv på när du vill dra lite extra på smilbanden?
– Jag brukar lyssna på väldigt olika, men oftast blir det vad som finns på Spotify's topplistor. Men just nu lyssnar jag mycket på låtarna 'Rockabye' med Sean Paul, Clean Bandit och Anne-Marie och 'I Love You' med Ingrosso och Axwell och 'Shape of You' med Ed Sheeran.

Den här låten är skriven av Freja Blomberg. Hur kom den sen till dig?
– Jag har känt Freja väldigt länge och hon skriver alltid bra låttexter så jag visste att den skulle bli bra. Hon har också skrivit låtar till mig innan. Jag har även jobbat med producenten Dimitri Stassos i flera år och det blir alltid bra när man jobbar med honom! Han har alltid bra idéer. 

Vad handlar den om?
– Låten handlar om att förföra någon som man är väldigt intresserad av.

Skriver du egna låtar också?
– Nej, egna låtar skriver jag inte. Inte än i alla fall, men det är något jag skulle vilja göra i framtiden.

Finns det någon annan som du verkligen skulle vilja samarbeta med om du fick drömma?
– Ja, det skulle vara kul att göra ett samarbete med någon DJ ... typ Kygo!

När hittade du till musiken?
– När jag var liten! Mitt första uppträdande var på en skolavslutning när jag var tolv år och efter det börj-ade jag träna med en sångpedagog för att lära mig teknik och att sjunga med magen. Det är väl alltid bättre att bo i en större stad när man håller på med musik men jag har åkt upp till Stockholm när jag har spelat in, så det har inte varit några problem att vara ifrån Västervik. Jag fick en låt skriven från Grekland när jag var femton. Det var väldigt länge sen ... jag har utvecklats väldigt mycket sen dess.

Var det alltid artist du ville bli eller fanns det andra yrkesdrömmar också?
– Ja, jag har alltid velat bli artist ... men hade också drömmar om att bli polis. 

Du dansar också?
– Ja, det gör jag! Jag har har dansat sedan jag var liten. Gick estetiska dansprogrammet på gymnasiet. Så det är också något som jag tycker är väldigt roligt.

Gillar du att vara på scen?
– Jag älskar att vara på scen. Är alltid lite nervös innan men det är alltid lika roligt när man väl står där. Jag minns när jag var på Palladium och hade premiär för min musikvideo där. Då hade jag också ett uppträda-nde med två låtar. Jag får se lite vad som händer. Jag hoppas ju så klart att jag ska få uppträda mer!

Finns det några särskilda artister du influeras av i dag?
– Jag lyssnar på det mesta, och inspireras av allt som jag tycker är bra. Jag inspireras av artister som både sjunger och dansar. Som till exempel Jennifer Lopez.

Vem var din första kändiscrush?
– Oj, min första kändiscrush? Det måste ha varit Zac Efron när han var med i 'High School Musical' filmerna. Jag tror jag gick i högstadiet då när de filmerna kom ut.

Solsemester i Grekland eller svensk sommar?
– Svår fråga, den svenska sommaren är ju väldigt fin och jag tycker mycket om Öland.

Men jag måste nog ändå säga en solsemester i Grekland!

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com