August Ames

Som intervjuad av redaktör Daniel John Johnsson den 8 september 2017

På kort tid har tjugotreåriga Mercedes Grabowski blivit mer känd som August Ames. Och för kanske första gången sedan nittiotalets Jenna Jameson pratas det om en internationell "vuxenstjärna" igen.

Vad lockar nån som är född och uppvuxen i den, låt säga "tékanna", som är Kanadas väldigt trygga fa-mn att börja i den industri som i alla fall rent fördomsfullt lockar "de mest desperata" i L.A. världen?
– (Skrattar) Lockelsen antar jag för mig var att jag var så uttråkad av att bo kvar i den lilla staden där inget hände att jag en dag bara bestämde mig för att ge det här en chans som en väg därifrån. Det var väldigt im-pulsivt, jag skickade in till olika hemsidor och redan veckan därpå hade jag bokat in mina första jobb.

Och då beslutade jag mig för att lämna det kanadensiska livet bakom mig (skrattar)

Jag är nästan fyra år i branschen nu.

Men jag började med ganska normala jobb faktiskt, när jag var fjorton-femton år arbetade jag på en hästg-ård ute i Colorado Springs på somrarna, mockade skit i stallen och lärde olika barn hur man red.

Jag var även barnvakt ofta och jag har faktiskt varit både zumba- och yogainstruktör också.

Vad tyckte familjen och vänner om det?
– Det kommer alltid att finnas hatare överallt där du går och jag har varit tvungen att lära mig det ... för ett bra tag sedan ... att bara bry mig om det positiva och ignorera alla de som är negativa ... men de flesta i min familj och mina vänner har varit fantastiska. Speciellt min mamma som alltid verkligen har förstått mig och vi har alltid haft ett väldigt coolt förhållande där vi kan vara väldigt ärliga och uppriktiga med varann.

Jag älskar henne!

Männen runt mig ... har kanske inte varit lika förstående ... (skrattar)

Jag har några äldre bröder och även pappa har inte tagit det lika bra som kvinnorna.

Jag kan se det. Jag tror att det är något vi helt enkelt bara har, vilket ju förstås inte är bra för kvinn-or, men att vi gärna projicerar något änglalikt på kvinnor. Alla kvinnor tror ju att män pratar om sex hela tiden, men det händer ju aldrig, jag tror faktiskt egentligen det är desto vanligare bland er?
– Lätt. Kvinnors sexualitet är väldigt explosiv. Den vibrerar, är varm och levande.

Porr är likväl fortfarande, i en exhibitionistisk kontext, något annat än det?
– Så länge jag inte behöver visa upp mina armhålor för någon är jag okej med det. Jag kan acceptera allting annat! (skrattar) Men ja, det förlorar sin oskyldighet, och jag kan ibland känna att det riskerar att bli som vilken dålig vana man har som helst ... som när jag lärde barn att rida ... det kunde jag ibland känna var ter-apeutiskt även för mig och jag kan önska ibland att jag fortfarande hade något sånt i livet nu. Eller bara ett husdjur ... eller att jag tränade mer ... jag brukade alltid träna. Jag känner inte att jag har kvar nåt sånt.

Och det är ingen i L.A. som vill spela sudoku eller göra korsord med mig.

Jag antar att det jag säger är att jag behöver en hobby! (skrattar) Men förutom att jag hamnar på en inspel-ning i slutet av dagen tror jag inte att mitt liv skiljer sig så mycket åt från de flesta andra människor.

Som de flesta vaknar jag, duschar, tar på mig kläder, dricker kaffe, ringer mamma och har ärenden.

Industrin är ju väldigt annorlunda från vad den brukade vara. Människor över hela världen "pratar" om dig nu, men i allmänhet gör ju inte den här industrin stjärnor så som den gjorde förr i tiden. Var det en del av lockelsen att bli sedd och bli känd som du är nu eller var det bara för du var uttråkad?
– Jag borde verkligen veta mycket om branschen och "porrhistorien" än vad jag egentligen gör men jag vet verkligen inte något. Det finns väl en handfull av stjärnor som jag vet om. Jag är bara mig själv och jag tror det är vad som saknats de senaste åren. Någon som är passionerad, har en bra attityd, har det där lilla extra, bara något som får en att lysa lite starkare ... och jag tror man ser det i glimten i ögat en människa har ... och det märks även i kroppsspråket om man är bekväm med sin kropp och inte försummar sina behov.

Varför "August Ames"?
– Jag föddes i augusti ... så det är min favoritmånad ... det är också den hetaste månaden på året ... (skrattar)

Varför inte agera i vanliga filmer istället?
– Om jag ska vara helt ärlig vilket jag ska så vet jag inte. Jag skulle nog älska att vara mer vanlig och göra vanliga roller när det gäller skådespelande och jag tror att jag egentligen bara dras till kameran för att jag är en stor dramaälskare som älskar att nörda ner mig i det ... för även nu när jag gör det här tänker jag så. Det finns många olika kanaler att vara med i men jag föredrar alltid att vara med i riktiga spelfilmer ... 

Det är galet kul när jag får gå in i en roll och spela någon! Då trivs jag som bäst! Så vem vet!

Jag har lärt mig att sluta leta och låta vad-som-ska-ske hitta mig istället.

Vad var ditt förhållande till killar som ung?
– Jag var en hästtjej ... (skrattar)

Vad skulle du skriva i din Tinder-biografi?
"Du måste älska lönnpannkakor ... och att fingra mig" (skrattar)

Sociala medier:

Intervjuad av redaktör:
Daniel John Johnsson

danieljohn@intervjun.com